FAQ

Her finner du de mest spurte spørsmålene. Finner du ikke svar så kan du henvende deg til post@bibelskolene.no

Er det opptakskrav og når er søknadsfrist?

Bibelskolene har ingen generelle opptakskrav. Skulle enkelte linjer ha dette vil det komme tydelig frem på deres nettside.

Det er ingen søknadsfrist, du kan faktisk søke etter normal skolestart. Eks. på dette kan være at du har startet på en skole/studie du ikke ønsket, og dermed søker på en bibelskole. Men det kan være lurt å søke tidlig da plassene og opptaket skjer fortløpende. Hvis du kommer inn, har du selvfølgelig mulighet til å takke nei til plassen. Takker du ja, blir du bedt om å betale et påmeldingsgebyr på ca. 2000 kroner for å bekrefte plassen din.

Hvordan søker jeg?

Når du har funnet den linjen du ønsker å gå på klikker du på denne. Da vil du komme til den respektive skoles nettside. Her vil du finne søknadsskjema.

Kan jeg jobbe ved siden av skolen og/eller bo hjemme?

Så lenge du har har en litt fleksibel deltidsjobb vil det være mulig. Selv om vi nok ikke vil anbefale dette.

Ja, det er fullt mulig å bo hjemme. På de skolene som tilbyr internat/studenthjem/hybelhus anbefaler vi å bo på skolen, da dette er en del av opplevelsen av skoleåret.

Er det noen aldersgrense og får jeg vitnemål?

Det vanligste er å gå på bibelskole rett etter videregående. Du må fylle 18 år innen det året du starter på bibelskolen. De fleste elever er mellom 18 og 25 år, men det er ingen øvre aldersgrense.

Ja. Alle får vitnemål etter gjennomført skoleår. Vitnemålet vil si noe om hvilke linje og bibelskole du har fullført. Fravær vil også stå på vitnemålet.

Får jeg lån og stipend av lånekassen?

Ja. På alle bibelskoler tilsluttet bibelskolene.no får du studiestøtte i ti måneder. Du kan få et basislån på inntil 125 370 kroner for hele året, og inntil 40 prosent av det kan bli til stipend. Betaler du skolepenger, kan du få et ekstra lån til det.

Studietur

Vi reiser på mange utfordrende og spennende turer i løpet av skoleåret. På en studietur (hovedtur) vil du reise og oppleve nye kulturer i et trygt og godt felleskap. Turen kan vare fra noen uker til flere måneder. Felles for turene er at de har et spennende innhold knyttet til ditt skoleår. Du vil oppleve nye kulturer og trolig se steder du aldri har sett eller opplevd før.

Studieturene er som oftest opparbeidet gjennom flere år på de enkelte linjene/skolene. Det vil alltid være med erfarne lærere med mye kunnskap om reisemålet. Og sikkerhet settes alltid først.

Ukene før studiereisen forbereder elevene seg gjennom å lære om kulturen og landet de skal reise til. Slik får vi sammen eierskap til landet, stedet og folkene vi skal besøke underveis.

Tilrettelagt undervisning?

Bibelskolene tilrettelegger undervisning etter behov. Vi oppmuntrer alle til å ta kontakt med de respektive skolene for individuell tilpassning. Mange skoler har lang erfaring og solid kompetanse rundt tilrettelegging.

Får jeg tilleggspoeng?

Nei, men dette er til politisk behandling på Stortinget. Ved noen skoler kan du ta studiepoeng, der 30 studiepoeng gir et opptakspoeng til høyere utdanning.

Finnes det flere bibelskoler i Norge? 

Ja, bibelskolene.no representerer 14 av de 19 godkjente bibelskolene i Norge. De 14 skolene representerer over 90% av eleverne som hvert år velger bibelskole. Se meldemsskoler i KFF